23 de novembre 2009

PROJECTE: AIR FORCE ONE

Són molts els artistes que han abandonat el taller com espai de treball per intervenir directament a l’espai públic, altres s’han apropiat de la naturalesa o l’espai urbà com el seu propi taller.

Des de fa més de vint anys en Daniel Chust Peters reprodueix el seu taller sistemáticament, el treu a passejar i el comparteix amb els altres. És en aquest gest de confrontar el seu taller amb diferents territoris, contextos i persones, que comença de debó l'obra d'art, el coneixement i l'experiencia estetica.

El projecte Air force one esta format d’una serie d’audiovisuals on reuneixo escuts humans, arquitectures humanes, desfilades militars, manifestacions, balls populars o de saló, ... que reprodueixen amb els cossos de les persones el meu propi espai de treball, el taller.


El vídeo és una filmació d’una multitud de 120 persones que reprodueixen el meu taller situat al carrer Massens, 41, a Barcelona. Una multitud de 120 voluntaris/es que formen una arquitectura humana i representen diferents estats d’ànims.


Murs, parets, tàpies, muralles, barreres, elements arquitectonics que estan constituits per cossos humans i per conseqüencia delimiten un espai, separan, marquen un territori, protegeixen un lloc i que creen fronteres entre un interior amb un exterior. Situacions que estimulen i provoquen diferents estats d’ànims, actituts i posicions.


He escrit un parell de guions que descriuen diverses situacions. Són les situacions que seràn filmades el diumenge, 13 de desembre de 2009 a partir de les 10h a l’Ubae (esports i fitness)

del carrer Perill, 8, al barri de Gràcia a Barcelona. Cada vídeo durarà uns 10 minuts:


1 - Reproducció del meu taller de Barcelona a partir de 120 persones. les 50 persones que formen els murs del taller no paren de riure. les 70 persones que queden tancades al interior no paren de plorar. Hi ha un moment que s’inverteixen els estats d’ànims de les persones, les 50 persones ploren i les 70 persones de l’interior riuen.


2 - Reproducció del meu taller de Barcelona a partir de 120 persones. Les 50 persones que formen els murs del taller no paren de fer el gest de negació amb el cap, les 70 persones que estan al interior no paren de fer el gest d’afirmació amb el cap.

Hi ha moments que s’inverteix els gestos, les 50 persones afirmen i les 70 persones de l’interior neguen amb el cap.